Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η υπεύθυνη του "Ινστιτούτου Αποκατάστασης Ομιλίας"


Ονομάζομαι Δήμητρα Χαλδή και είμαι Παθολόγος Λόγου, Φωνής, και Ομιλίας. Το 2013 αποφοίτησα με Άριστα από το τμήμα Λογοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Στη συνέχεια ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο Brock University του Καναδά από το οποίο και αποφοίτησα με Άριστα το 2017, κατέχοντας το Μεταπτυχιακό τίτλο "Master of Applied Disability Studies/ Applied Behavior Analysis" έχοντας εξειδικευθεί στα Σύνδρομα και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA). Στον Καναδά εργάστηκα ως Συμπεριφορίστρια σε κλινικές με παιδιά με διπλές διαγνώσεις και αυτισμό, από το 2015 έως και το 2019.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα είμαι ερευνητικός συνεργάτης του "Oral Dynamics Lab", University of Toronto. Ένα από τα project τα οποία πραγματοποιήσαμε είναι το: "Articulatory Errors and Word Structure" το οποίο παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φωνητικής στη Γλασκώβη, το 2015.
Το 2016 είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με το "Motor Speech Laboratory", New York University Steinhardt, όπου πραγματοποίησα ανάλυση δεδομένων με τη χρήση MatLab.

Ακόμη είμαι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη στο πρόγραμμα LSVT-LOUD, με το οποίο μπορώ να παρέχω θεραπεία φωνής και ομιλίας σε παιδία και ενήλικες με διαταραχές ομιλίας, αλλά και σε ασθενείς με τη νόσο του Parkinson.

Από το καλοκαίρι του 2019, όπου και επέστρεψα μόνιμα στην Ελλάδα, είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Πάτρα ως Λογοθεραπεύτρια/ Συμπεριφορίστρια παρέχοντας ατομικές συνεδρίες σε παιδιά και ενήλικες.

Η κλινική μου εμπειρία περιλαμβάνει περιστατικά όπως:

  • Διαταραχές Άρθρωσης και Φωνολογίας
  • Καθυστέρηση Λόγου
  • Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός)
  • Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές
  • Σύνδρομα και Διπλές Διαγνώσεις (όπως Αυτισμός και Down Syndrome, Εύθραυστο Χ, και άλλα)
  • Διαταραχές Φωνής 
  • Μαθησιακές Δυσκολίες
  • Επίκτητες Νευρολογικές Διαταραχές (δυσπραξία, αφασία, δυσαρθρία)
  • Ασθενείς με Parkinson, Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Εγκεφαλική Παράλυση, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, και μετά από Εγκεφαλικά Επεισόδια.
  • Προβλήματα Συμπεριφοράς
Τέλος απο τον Οκτώβριο του 2019 είμαι Λέκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Τμήματος Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα, όπου και διδάσκω τα μαθήματα: "Ακοολογία", "Αποκαταστατική Ακοολογία", και " Επιστήμες Ακοής, Ομιλίας, και Λόγου".

Το blogspot του Ινστιτούτου Αποκατάστασης Ομιλίας, θα σας παρέχει χρήσιμες  πληροφορίες καθώς και σύγχρονα επιστημονικά άρθρα, και θα απευθύνεται σε Λογοθεραπευτές, Ειδικούς Θεραπευτές, γονείς, ασθενείς, και δασκάλους.
Είμαι στη διάθεσή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου